Onka Farma Shea Butter / Karite Yağı

Butyrospermum parkii

  • 69,90 TL

Boyut
Paylaş

Ürün Kodu : SY023

Öncelikli Faydalar

• Cilt tipi fark etmeksizin nemlendirici etkiler gösterebilir.
• Yüksek vitamin ve antioksidan içeriğiyle cildi besleyebilir.
• Cilt elastisitesi ve hücre bölünmesini arttırabilir, yaşlanma etkilerini yavaşlatabilir.
• Saçlarınızı besleyebilir ve kepeğe karşı koruyabilir.
• Egzema, sivilce ve sedefe karşı rahatlatıcı etkiler gösterebilir.
• Çeşitli sebeplerle tahriş olmuş cildi rahatlatabilir.
• Uçucu yağlar için uygun bir taşıyıcı yağdır.

Aromatik Tanım

Cevizimsi, karakteristik aroma.

Üretim Yöntemi

Soğuk sıkım / Pres

Bitki Bölümü

Tohum

Ana Etken Maddeler

Oleik Asit, Linoleik Asit, A ve E vitaminleri.

 




*Burada yer alan ifadeler Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmemiştir. Onka Farma veya ürünleri, herhangi bir hastalığı teşhis etme, tedavi etme, iyileştirme veya önleme amaçlı değildir. Hamileyseniz, emziriyorsanız, ilaç kullanıyorsanız veya tıbbi bir sorununuz varsa, bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışın.

 


Açıklama

Afrika’da birçok kabile tarafından kutsal olarak kabul edilen shea (karite) ağacının tohumlarından elde edilen shea butter yağının antik çağlara kadar uzanan tarihi ve kullanımlarıyla tüm dünyaca bilinir hale gelmiştir.  Batı Afrika’ya özgü olan bu yağın, günümüzde de üretiminin büyük bölümü bu bölgede yapılmaktadır. İlk çağlardan beri cilt bakımı ve güzellik denince akla gelen başlıca ürünlerden olan shea yağı, günümüzde de hem kozmetik sektörünün, hem de kendin yap projelerinin vazgeçilmezi olmuştur.

Shea butter’ın sıklıkla kullanıldığı ürünlerden bazıları vücut losyonları, bakım/nemlendirici kremler ve saç bakım ürünleridir. Hem kıvamı hem de içeriğindeki vitamin kompozisyonundan dolayı bütüncül bir bakım için kullanılabilir. Sıklıkla kullanılmasının bir diğer önemli sebepleri ise düşük komedojenik seviyesi ile her cilt tipi için uyumlu olması, karışımlarda kullanmaya olan uygunluğu ile çok çeşitli uygulamalara olanak sağlaması ve hızlı emilimi sayesinde, özellikle uçucu yağların, cilt altına nüfuz etmesini hızlandırır arttırır ve uygulamadan sonrasında yağsı bir his ve görünüm bırakmaz.

En bilinen özelliği cilt nemlendirici ve besleyici özellikler gösterebilmesi olsa da, shea butter yaşlılık belirtilerine karşı da olumlu sonuçlar gösterebilir. Cilt elastisitesi ve hücre bölünmesini arttırabilir, bunlara ek olarak cilt ve cilt altı yapıları uyararak kolojen üretimini arttırabilir. Tüm bunların sonucu olarak hem yaşlılık belirtileri azaltabilir, hem de yeni belirtilerin önlenmesine yardımcı olabilir.

Bakım ve nemlendirme etkilerine ek olarak, topikal olarak kullanıldığında hasarlı cildi yatıştırıcı etkiler gösterebilir. Böcek ısırığı, çeşitli sebeplerle kızarıklar, derin olmayan yaralar ve güneş yanıkları üzerine uygulayarak rahatlatıcı etkilerini deneyimleyebilirsiniz. Yaklaşık 3-4 arası bir SPF değerine sahip olan shea butter ile kendiniz hazırlayacağınız güneş kremi gibi ürünlerde formüle uygun miktarlarda kullabilirsiniz. Tek başına UVA ve UVB ışınlarından korunmak için yetersiz kalsa da nemlendirebilme ve bakım yapabilme özellikleri sayesinde herkes tarafından çokça tercih edilen bir yağ olmuştur.

 

Kozmetik sekteröne ek olarak, shea butter’ın en çok kullanıldığı sektörlerden biri de gıda sektörüdür. Özellikle çikolata yapımının olmazsa olmazlarından sayılan shea butter ile evinizde yapacağınız tatlılara egzotik bir lezzet katabilir, kıvam ayarlaması yapabilir, yüksek vitamin ve doymamış yağ asitlerinden faydalanabilirsiniz. 

 

Kullanımlar

·         Topikal olarak düzenli günlük kullanarak cildinizi nemlendirebilir ve bakım yapabilirsiniz.

·         Favori uçucu yağlarınızı seyreltmek için kullanabilir ve topikal olarak uygulayabilirsiniz.

·         Sarı Kantoron ya da Aynısefa yağı ile karıştırılıp tahriş olmuş ya da hasarlı bölgeye nazikçe masaj yaparak uygulayabilirsiniz.

·         Hindistan cevizi yağıyla kombine kullanımı ile hem saç hem de vücut için bir genel bakım yapabilirsiniz.

·         Ev yapımı tatlı ve çikolata içeren ürünlerinizde kıvam vermesi için tercih edebilirsiniz.

·         Her gün kilonuza oranla belirlenecek miktarda aç karnına hindistan cevizi yağı tüketebilirsiniz.

 

Kullanım talimatları


Dahili: Tarifinize ve istediğiniz kıvama uygun olacak şekilde shea butter ile tatlılarınızda ya da çeşitli hamur işlerinde kullanabilirsiniz.
Topikal kullanım: 
Herhangi bir cilt hassasiyetini en aza indirmek adına, esansiyel yağ ile karıştırılmış shea butter yağını cildinizde küçük bir bölgeye uygulayıp 24 saat boyunca durumunu gözlemleyiniz, görünür herhangi bir problem yoksa uygulamaya başlayınız. Hindistan Cevizi, Sarı Kantoron, Nar Çekirdeği gibi yağlarla kombine olarak kullanarak cilt bakım rutininze ekleyebilirsiniz.

 

Uyarılar
Olası bir cilt hassasiyeti yaşamamak için, cildinize uygularken mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya doktor bakımı altındaysanız, kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Gözler, iç kulaklar ve hassas bölgelerle temastan kaçının.

 

Ürüne daha önce yorum yapılmamış

Yorum Yaz

Daha önce hiç soru sorulmamış

Soru Sor

Önerilen Ürünler

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.
Kabul Ediyorum.