.

Onka Farma Baobab Yağı

Adansonia digitata

Ürün Kodu: SY018

  • 99,00 TL

Boyut
Paylaş

Öncelikli Faydalar

• Topikal cilt nemlendirici olarak kullanılabilir, cilt iltihaplarını azaltabilir.
• Cildin elastisitesini arttırabilir dokusunu düzenleyebilir, antioksidan ve vitamin içeriği sayesinde yaşlanma karşıtı etkiler gösterebilir.
• Cilt çatlaklarının hem oluşumunda hem de  saçlarda kepek oluşumunu engelleyebilir ve saçları güçlendirebilir.
• Diş eti bakımında fayda sağlayabilir.

Aromatik Tanım

Toprağımsı, fındığımsı, karakteristik.

Üretim Yöntemi

Soğuk sıkım / Pres 

Bitki Bölümü

Çekirdek

Ana Etken Maddeler

Oleik Asit, Linoleik Asit, Palmitic Asit,

 

 

*Burada yer alan ifadeler Sağlık Bakanlığı tarafından değerlendirilmemiştir. Onka Farma veya ürünleri, herhangi bir hastalığı teşhis etme, tedavi etme, iyileştirme veya önleme amaçlı değildir. Hamileyseniz, emziriyorsanız, ilaç kullanıyorsanız veya tıbbi bir sorununuz varsa, bu ürünleri kullanmadan önce doktorunuza danışın.

Açıklama

Yabani bir Afrika ağacı olan baobab, heybetli görüntüsünün yanında meyvesinin kimyasal içeriğiyle de çok dikkat çeken ve uzun süredir çeşitli amaçlarla kullanılan bir taşıyıcı yağdır. Çoğu taşıyıcı yağda olduğu gibi yüksek miktarlarda doymamış yağ asitleri içerir. Diğer çoğu yağdan farklı olarak ise yüksek miktarlarda E vitamini, kalsiyum ve çeşitli karotenler içerir. Her ne kadar bu kimyasal çeşitlilik oral yollu kullanımını kısıtlasa da topikal kullanım alanlarını arttırmıştır.

En önemli özelliği ise cildi nemlendirebilmesidir. Kimyasal yapısı gereği nemlendirici olarak kendi başına ya da katkı maddesi olarak değerlendirilebilir. Nemlendirmenin yanında cilt dokusunu düzenleyeci etki de gösterebilir. Uzun süreçli kullanımlarda bu etkilerin bir sonucu olarak cildinizi değişen çevre koşullarına karşı daha dirençli hale getirebilir. İltihap giderici etki gösterebilmesi ve cilt bariyerini onarıcı etkiler gösterebildiği için sivilce ya da egzema gibi zührevi hastalıkların tedavisinde de kullanılabilir[1].

Baobab yağı protein içeriği bakımından yetersiz kalsa da, zengin mineral ve doymamış yağ asidi içeriği saç derisine uygulandığında saçların ve saç derisinin nem dengesini düzenleyebilir, kepek oluşumunu önleyebilir ve kırılgan saçlarınızı bir miktar güçlendirebilir. Saç maskesi ya da kısa süreli bir masajla uygulayarak kullanılabilir[2].

Tüm bunlara ek olarak nemlendirici ve koruyucu etkisinden dolayı dudak ve cilt çatlaklarının tedavisinde etki gösterebilir, yüksek mineral kompozisyonundan dolayı diş eti sağlığını iyileştirebilir, küçük deri defektlerinin (sivilce izleri gibi) giderilmesine yardımcı olabilir, cilt tarafından çok kısa sürede emildiği için uçucu yağlarla karıştırılıp daha hızlı etki göstermesini sağlayabilir, zorlayıcı koşulların oluşturduğu kısa süreli geçici cilt problemlerini (göz altı torbaları gibi) giderilmesinde yardımcı olabilir[3].

Baobab Yağı Onka Farma Cilt Bakımı koleksiyonunun bir parçasıdır. 

 

Kullanımlar

·         Genel manada mutfakta kullanıma ya da oral yolla alınmaya uygun bir yağ değildir. Doktor tavsiyesi ve doktor tarafından belirlenecek kısa periyotlar haricinde kullanılmamalıdır.

·         Herhangi bir uçucu yağı seyreltip topikal olarak uygulamak için çok uygundur.

·         Birkaç damla baobab yağını saç bakımında doğrudan kullanabilirsiniz.

·         Nemlendirici olarak diğer yağlarla beraber, tek başına ya da uygun kozmetik ürünlerle günlük olarak kullanılabilir.

·         Diş eti sağlığı için bir çay kaşığının yarısı kadar baobab yağını suyla karıştırıp günlük ağız bakım rutininize ekleyebilirsiniz.

·         Az miktarda baobab yağını sivilceli, gerilmiş ya da yıpranmış cildinize doğrudan günlük olarak uygulayabilirsiniz.

·         Özellikle topikal uygulamalar için yağın tüm özelliklerinden yararlanmak ve verimini arttırmak için sabahları kullanılması daha uygundur.

 

Kullanım talimatları


Dahili: Doktorunuza danışın.
Topikal kullanım: 
Yukarıdaki belirtilen oranlarda ya da doktorunuzun önerisine sadık kalarak düzenli olarak kullanabilirsiniz. Cilde birçok etkisi olduğu için, birçok uçucu yağ ile beraber de kullanıma uygundur. Antimikrobiyal özellik gösteren ve ferahlatıcı bir etkiye de sahip olan bergamot yağı, portakal yağı gibi akdeniz serisi yağları seyreltmek için kullanabilirsiniz. Kombine bir cilt bakımı ve temizliği için ardıç yağıyla karıştırarak kullanılabilir.

 

Uyarılar
Komodejenik seviyesi iki olan baobab yağını kullanmadan, cilt tipinize uygun olup olmadığını doktorunuza danışın. Sivilcelenmeye teşne ciltler için sivilce problemini daha da arttırıcı özellik gösterebilir. Olası bir cilt hassasiyeti yaşamamak için, cildinize uygularken mutlaka bir taşıyıcı yağ ile seyreltin. Çocukların erişemeyeceği yerlerde saklayın. Hamileyseniz, emziriyorsanız veya doktor bakımı altındaysanız, kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. Gözler, iç kulaklar ve hassas bölgelerle temastan kaçının.

 

Kaynakça
1.     Baatile M. Komane, Ilze Vermaak, Guy P.P. Kamatou, Beverley Summers, Alvaro M. Viljoen, Beauty in Baobab: a pilot study of the safety and efficacy of Adansonia digitata seed oil, Revista Brasileira de Farmacognosia, Volume 27, Issue 1, 2017, Pages 1-8.
2.     Xing-Nuo Li, Jianghao Sun, Haiming Shi, Lucy (Liangli) Yu, Clark D. Ridge, Eugene P. Mazzola, Christopher Okunji, Maurice M. Iwu, Tchimene Kenne Michel, Pei Chen, Profiling hydroxycinnamic acid glycosides, iridoid glycosides, and phenylethanoid glycosides in baobab fruit pulp (Adansonia digitata), Food Research International, Volume 99, Part 1, 2017, Pages 755-761.
3.     Braca, A.; Sinisgalli, C.; De Leo, M.; Muscatello, B.; Cioni, P.L.; Milella, L.; Ostuni, A.; Giani, S.; Sanogo, R. Phytochemical Profile, Antioxidant and Antidiabetic Activities of Adansonia digitata L. (Baobab) from Mali, as a Source of Health-Promoting Compounds. Molecules 201823, 3104. 

Ürüne daha önce yorum yapılmamış

Yorum Yaz

Daha önce hiç soru sorulmamış

Soru Sor

Alışveriş deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.
Kabul Ediyorum.