Paçuli Yağı (Tefarik) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Paçuli Yağı (Tefarik) Nedir? Faydaları Nelerdir?

Paçuli kelimesi, Tamilce ‘Patchai’ kelimesinden türetilmiştir ve ‘yeşil yaprak’ anlamına gelir. Halk arasında ”tefarik” olarak da bilinir. Güçlü, odunsu, balzamik ve misk kokusu aynı zamanda afrodizyak etkiye de sahiptir. Paçuli, ( Pogostemon cablin ) tropikal Asya’ya özgüdür ve genellikle Endonezya ve Filipinler’de bulunur. Paçuli bitkisi yapraklarından elde edilen paçuli yağı kozmetik, parfümeri ve tütsü yapımında kullanılır. Eskiden Uzak Doğu’da giysilerin güzel kokması için kullanılan bazı uçucu yağlar günümüzde kullanıcıları tarafından ciltlerine parfüm olarak Paçuli Yağı sürmeyi tercih etmektedirler.

Karışım Önerileri

Sedir Ağacı Yağı, Karanfil Yağı, Lavanta, Bergamot, Adaçayı, Ylang Ylang, Limon, Portakal, Palmarosa

Paçuli Yağı Faydaları Nelerdir?

Çoğu cilt tipi için önerilir ve aşağıdakilere yardımcı olduğu bilinmektedir:

● Afrodizyak özellikleri vardır.

● Cildi gençleştirmeye yardımcı olur.

● Vücudu meditasyon için hazırlamaya yardımcı olur.

Lütfen Dikkat: Banyo veya masaj karışımları içeren herhangi bir tariflerde, uygulamaya geçmeden önce daima cildinizin küçük bir kısmında test edin. Herhangi bir cilt hassasiyeti oluşursa, kullanmaya devam etmeyin.

Böcek Savar

● 1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı

● 10 damla Lavanta Yağı

● 5 damla Okaliptüs Yağı

● 5 damla Paçuli Yağı

● 4 damla Nane Yağı


Böcekleri ve sinekleri vücudunuzdan olabildiğince uzak tutmak için, dışarı çıkmadan önce vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine hazırladığınız karışımı püskürtün. Uçucu yağ uygulamasından önce FCO yağını cilde sürün. Cilde minimum miktarda formül püskürtün. Yüzde buğulanmaktan kaçının. Bunun yerine aşağıdaki formülü yüze uygulayın.

Yatıştırıcı Banyo Terapisi

● 2 damla Paçuli Yağı

● 1 yemek kaşığı Hindistan Cevizi Yağı

● 2 damla Lavanta Yağı

Karışımı ılık bir banyo sonrasında vücudunuza sürebilirsiniz.


Uyku Zamanı Oda Spreyi

● 5 damla Paçuli Yağı

● 7 damla Portakal Yağı

● 3 damla Adaçayı Yağı

● 8 damla Lavanta Yağı

● 100 ml su


100 ml suyu ve yağları bir sprey şişesine ekleyin. Her kullanımdan önce iyice çalkalayın. Yatmadan önce odanıza ve yatağınızın kenarlarına püskürtün.

Ve sonunda…

Paçuli yağı, yağ koleksiyonunuzun temel yağlarından biri olabilecek özelliklere sahiptir. Siz de Paçuli Yağını nasıl kullandığınızı ve memnun kaldığınız karışımları bize yazabilirsiniz.