Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Biberiye Yağı Faydaları Nelerdir? Nasıl Kullanılır?

Biberiye bitkisi denince akla gelen ilk şey muhtemelen damakta bıraktığı karakteristik lezzetidir. Çok uzun süredir bu coğrafyanın mutfaklarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan biberiye, Akdeniz’in herdem kadim, yeşil ve yerli bir çalısı olarak tanımlanabilir. Ancak biberiye bitkisini sadece mutfakla sınırlı kalarak anlatmak, potansiyelinin büyük bir kısmını yok saymak olur. Bu yüzden ONKA FARMA Bakım yazı dizisine biberiye bitkisinin potansiyelini, mucivezi etkilerini paylaşarak başlamak istiyoruz. Siz de saç bakım rutininize doğal çözümler eklemek, fakat nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız; faydalar, kullanım yöntemleri, özel tarifler ve fazlası için yazımızın devamına davetlisiniz.

Biberiye Uçucu Yağı Faydaları

Saç bakımı denince akla gelen ilk maddelerden biri saç dökülmesidir. İster yaşlanmaya bağlı, ister erkek tipi saç dökülmesi, isterse de çevresel faktörlere bağlı dönemsel saç dökülmeleri olsun, biberiye yağı doğru ve düzenli bir kullanım sonucunda size sağlıklı ve daha az dökülen saçlar öneriyor! Bir klinik araştırmaya göre, erkek tipi dökülmeye karşı biberiye yağının kullanımı haftalık olarak düzenli kullanıldığında saç dökülmesini azalttığı, zayıf saç köklerini beslediği ve saç uzamasını arttırdığı gösterilmiştir. Çalışmanın en vurucu yanı ise erkek tipi saç dökülmesine karşı kullanılan bir kozmetik aktif maddesiyle çok yakın oranlarda aktivite göstermesi.

Şehir hayatı, genetik ve çevresel faktörlerin etkisiyle hemen hemen herkes hayatının bir bölümünde kepek probleminde muzdarip olmuştur. Birçok farklı sebebi olmakla beraber saç kepeğinin en önemli sebeplerinden biri Malassezia furfur türü mantarlardır. Biberiye yağı genel olarak antimikrobiyal özellik gösterir; fakat 2018 yılında yayınlanan bir bilimsel çalışmaya (http://www.jpbs-online.com/issueforpublication.aspx?Article=JPBS_6_2018) göre, kepeğin sorumlusu mantarın baş düşmanıdır. Bu özelliğinden dolayı banyo ya da bakım rutininize ekleyerek, düzenli kullanım sonucunda kepeğe elveda derken saçınızı ve saç derinizi ferahlatabilirsiniz.

Gün boyu maruz kaldığınız stres, egzoz gazı ve diğer karbonmonoksit kaynakları, güneş ışığı ve diğer kirler saçınızda ve saç derinizde birikir. Bu da cansız görünen kırılgan ve sert saçlara sebep olabilir. Rutin olarak biberiye yağı kullanmak (özellikle masaj yaparak uygulandığında) saçın görünümünü canlandırdığı ve saç kırıklarını düzenlediği çok uzun süredir bilinmekte ve kullanılmaktadır.

Biberiye yağının saça mucizevi etkilerini bilimsel çalışmalarla beraber sunduk. Peki sizin bu etkileri kendinizde gözlemleniz için ne yapmalısınız? Cevabı çok basit… Düzenli ve doğru kullanım. Biberiye yağı doğal ve etkili bir üründür. Ancak kullanmaya başlamadan önce sentetik ürünler kadar hızlı sonuç alamayacağınızı bilmelisiniz. Orta vadeli periyodik kullanımlar biberiye yağı için iki anahtardan biridir. Diğer anahartar ise, doğru kullanım.

Biberiye Yağı Kullanımı

Uçucu yağların topikal kullanımında şiddetle önerilen yöntem, sabit yağlar ile seyreltmektir. Dilerseniz Onka Farma Taşıyıcı Yağlar sayfamızı ziyaret ederek yağlar hakkında detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Hassas ölçüm aletleri olmadan en keskin seyreltmeyi nasıl yapabileceğinizle alakalı rehberimize ulaşmak için de buraya tıklayabilirsiniz. Onka Farma olarak saç bakım ürünlerinde en çok kullanılan yağların Hindistan cevizi yağı, jojoba yağı ve kabak çekirdeği yağı olduğunu belirtmek isteriz. Seyreltme oranı da kişiden kişiye değişebilmekle beraber en çok tercih edilen oranların 1:10 ve 1:20 olduğunu belirtiriz. Uygulama süresiyle alakalı kesin bir sonuç olmamakla birlikte, 4-6 kadar yıkanmadan beklemesi önerilmektedir.

Favori taşıyıcı yağınızla seyreltin ve masaj yapın.

Uyarı: Burada yer alan tüm yöntemlerden önce küçük bir miktar deneme yapmayı ve 24 saat boyunca bekleyip herhangi bir yan etkiye maruz kalmadığınızdan emin olmalısınız.

Sizin için:

Aşağıdaki karışımı evde kolaylıkla hazırlayabilir ve pratik şekilde uygulayabilirsiniz. En iyi sonuçlar için saç diplerinize masaj yaparak, saçınıza sürerek uygulayın. Tarak yardımıyla yağı saçınıza homojen şekilde dağıtın. Uygun şekilde en az bir saat bekleyin. En iyi sonuçlar için yağı gece boyu saçınızda tutun ve haftada iki kez rutin haline getirin.

Biberiye Yağı ile doğal saç bakımı nasıl yapılır?

2 yemek kaşığı zeytinyağını 5-6 damla Onka Farma Biberiye Uçucu Yağı ile iyice karıştırın.

● Yağı fazla bekletmeden yukarıda tavsiye edildiği şekilde uygulayın.

● Yeterli süre geçtikten sonra durulayın.

● En iyi sonuçlar için saç bakım rutininize ekleyin ve haftada iki kez kullanın. NOT: Kıvırcık saçlara sahipseniz, zeytinyağı yerine jojoba yağı kullanıp saçınızı yumuşatabilirsiniz.Saç bakım ürünlerinize biberiye yağı ekleyin.

Şampuan, saç kremi, bakım losyonu fark etmeksizin biberiye yağını ürünlerinize ekleyip kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek husus kullandığınız ürünün de biberiye yağı, esansı, özü vs. içerip içermediğidir. Ürünü kullanmadan önce elinize dökebilir ve 2-3 damla kadar biberiye uçucu yağını ekleyip karıştırdıktan sonra rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Dilerseniz kullanım kolaylığı için ürününüz her 30 gram ya da mililitresi için 4-5 damla biberiye yağı ekleyerek kullanabilirsiniz. Her kullanımdan önce iyice çalkalamayı unutmayınız.

Doğanın mucizeleriyle cildinizde harikalar yaratmak için sitemizi takip etmeyi, yeniliklerden ve fırsatlardan ilk siz haberdar olmak için sitemize üye olmayı unutmayınız.